Якісне світло налобних ліхтарів є запорукою безпеки в екстремальних умовах, що й гарантує відомий засновник компанії Petzl. Надійності цих ліхтарів https://freeride.com.ua/ua/snaryazhenie/fonari/ довіряють своє життя тисячі туристів, альпіністів і спелеологів по всьому світу. Спробувавши подорож у новому світлі разом із налобним ліхтарем від Петцл, з ним розлучатися вже не захочеться.

Короткий екскурс в історію бренду Petzl

Історію компанії зі світовим ім’ям варто починати з того, що Фердинанд Петцл – засновник бренду, будучи фахівцем у вивченні печер і не маючи необхідного спорядження, зайнявся розробкою спеціального екіпірування. Першим винаходом були мотузкові сходи, трохи пізніше – жердина для подолання уступів.

У 1968 році Petzl створює пристрій для підйому на мотузці і через 7 років у 1975 році він заснував компанію PETZL, яка миттєво стала популярною. Зараз фірмою керує син Фердинанда — Пол Петцл, який і вивів її на абсолютно новий рівень. Наразі компанія «Петцл» посідає провідне місце у виробництві товарів для спелеологів і альпіністів, маючи близько 200 патентів і сертифікати якості.

Секрет популярності налобних ліхтарів Petzl

Однією з головних причин популярності компанії Petzl стало чітке розуміння потреб покупців і турбота про їхню безпеку, комфорт і зручність:

  • при достатній потужності світлодіодів, вони споживають малу кількість енергії, продовжуючи термін експлуатації акумулятора до 190 годин в економному режимі;
  • легка вага — всього 85 грамів, що практично невідчутно на голові, при цьому ліхтарик надійно зафіксований;
  • завдяки поворотному механізму можна легко змінити кут променя;
  • можливість вибору режимів світла, залежно від особистих потреб – дальній або ближній, кольоровий, сигнальний, змішаний;
  • стабільна робота за будь-яких умов – під час дощу, підвищеної вологості, в мороз;
  • всі моделі ліхтарів Петцл мають офіційну гарантію 3 роки.

Ліхтарі бренду Petzl випускаються в пластиковому або металевому корпусі, завдяки чому кожен може підібрати виріб з оптимальними показниками міцності. Варто зазначити, що ліхтарі Петцл у металевому корпусі вирізняються міцністю, проте моделі в пластиковому корпусі легші.

Популярні лінійки Petzl

Залежно від цілей використання, виділяють кілька груп ліхтарів:

  • Серія Activ — ліхтарі з потужним незмінним світлом 45-110 lm, призначені для альпінізму, гірського туризму, скелелазіння, а також активних видів спорту.
  • Серія Classic — зручні та прості моделі для дому, активного відпочинку та легких маршрутів.
  • Лінійка Perfomance — з інтелектуальним світлом, що швидко змінюється до складних умов. Є ліхтарі для бігунів по пересіченій місцевості.
  • Серія Specialized — це ультрапотужні багатопроменеві ліхтарі з кольоровим світлом, нічного бачення для професіоналів, мисливців, рибалок.

Французький бренд Petzl — це понад 200 патентів і 600 різних товарів бездоганної якості. Це до того ж надяскраві ліхтарі для освітлення найтемніших печер і катакомб.

Схожий запис